× Rreth Nesh Kushtet e përdorimit Dyqanet në Cheapy

Filtra

Prodhuesit

↓ Më shumë

Madhesia e Ekranit

Shakalla e Cmimeve

Televizorë

Rendit Sipas

Sa i madh më duhet  televizori ?

Një rregull  i vjetër i madhësise se televizorit  thote se per cdo  10 inç duhet nje meter  largesi  mes jush dhe televizorit.  Pra, me pak  fjalë , ju duhet një televizor 30 inç nëse jeni 3 m larg e kështu me radhë.  Sot  televizorët e mëdhenj janë relativisht të zakonshëm dhe me të lirë, kështu që mund ta thyeni lehtësisht këtë rregull. Në të njëjtën kohë, duhet të keni parasysh dhomën ku do të jetë  televizori, buxhetin tuaj dhe preferencen tuaj personale.

Si e matni një televizor?

Televizorët  dhe ekranet e të gjitha llojeve  maten në inç (1 inç = 2,54 cm), diagonalisht permes ekranit.

Inches (Diagonale)

Distanca minimale e shikimit (m) 

Distanca maksimale e shikimit (m) 

32

1,2

2

37

1,4

2,3

40

1,5

2,5

42

1,6

2,7

46

1,75

2,9

50

1,9

3,1

55

2,1

3,5

60

2,3

3,8

65

2,5

4,1

70

2,7

4,5

75

2,9

4,8

 

Çfarë është  televizori  inteligjent?

Smart TV  do të thotë një  televizor  i lidhur me internet. Duke përdorur aplikacione të integruara ose të shkarkuara ne  televizorit tuaj  mund të përdorni  shërbime si  Netflix direkt në televizorin tuaj. Televizorët modern kanë gjithashtu opsionin e  transferimit me vale ( wireless ) nga celulari juaj, si Chromecast ose Apple Airplay, dhe mbështetje për asistentët  zanorë si Alexa ose Google Assistant.

Çfarë është një  Televizor OLED?

OLED  është një teknologji  ndryshe nga teknologjia normale LCD e përdorur nga shumica e ekraneve. Nese ne  LCD / LED / QLED ka një burim drite prapa ose anash  ekranit, në ekranet OLED (diode organike që lëshon dritë) çdo piksel ndriçohet. Me  fjalë të tjera, çdo piksel në një ekran OLED është burimi i tij i dritës dhe, më e rëndësishmja , mund të fiket plotësisht.  Në të njëjtën kohë, ekranet OLED  përpiqen të jenë sa me  të ndritshëm, gjë që  po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme pasi sot  televizorët  përfshijnë teknologji të ndryshme HDR.

Çfarë është Televizori  4K?

TV  4K  eshtë rezolucioni  i ekranit , pra me fjalë të tjera  sa i lartë dhe i gjerë është numri i pikselëve. Pershembull ,  HD / 720p ka një rezolucion prej  1280x720 piksel  dhe Full HD / 1080p ka një rezolucion prej  1920x1080 piksel.  Ndersa  4K / 2160p katërfishon numrin e pikselëve në 3840x2160 piksel.

Çfarë është Televizori  HDR?

HDR (gamë e lartë dinamike),është një term qe perfshin disa teknologji të ndryshme që japin një spekter më të gjerë ngjyrash dhe contrast më të lartë. Kjo  funksionon duke bashkuar disa imazhe me ekspozime të ndryshme, të cilat kur kombinohen japin  nuanca te se zezes dhe ngjyra më të detajuara. Nëse televizori  apo  filmi që po shikoni kanë HDR,  zakonisht dallohet lehte  përmirësimi  i imazhit, me shume sesa  ndryshimi  midis rezolucionit 4K dhe 1080p.

Si të lidhni një telefon ose tablet me një televizor?

Nëse keni një telefon ose tablet Android (që janë pothuajse të gjithe, përveç pajisjeve Apple), Chromecast  është mënyra më e lire dhe më e lehtë. Nëse keni  një  televizor  te  koheve të fundit, suportin per ta lidhur me telefonin ose tabletin e ka te ndertuar vet, por nese nuk e ka mund të blini një Chromecast  me nje cmim te lire dhe  ta vendosni në televizorin tuaj.